Logo Fietsen123

Nieuws

Drie fietsroutes door de Nederlandse duinen

Tuesday 4 August, 2020

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om van de zon, aan de zee en op het strand te genieten. We hebben hier heerlijke natuur om eens lekker uit te waaien. Daarom hebben we een aantal routes op een rijtje gezet door de Nederlandse duinen, die een echt vakantiegevoel naar boven brengen.

De duinen van Oostvoorne, 34 km

Tussen de dorpen Oostvoorne en Rockanje, op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten ligt een bijzonder duingebied. Op deze route wisselen de duinen, duingraslanden en vochtige duinvalleien elkaar af. Midden in het gebied liggen twee natuurlijke duinmeren: het Quackjeswater en het Breede Water. Een bijzonder Nederlands duingebied dat de moeite waard is om eens te bekijken.

De Amsterdamse waterleidingduinen, 44 km

Op de grens tussen Noord- en Zuid-Holland liggen de mooie Amsterdamse Waterleidingduinen, een bijzonder waterwingebied. Deze route neemt je mee door een enorme diversiteit aan dieren- en plantensoorten die nergens anders in Nederland voorkomen. En die planten trekken natuurlijk ook vele vogels aan: er komen zo’n 100 soorten broedvogels voor in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Maar het hele jaar door zijn er ook vele trekvogels te vinden, die gedurende korte of langere tijd in het gebied verblijven.

Paraboolduinen langs de Maas, 49 km

De Maasduinen vormen de langste rivierduingordel van Nederland. Er zijn twee bijzondere soorten duinen ontstaan: paraboolduinen en streepduinen. Bij paraboolduinen heeft de wind de gewone duinen weggeblazen in de vorm van een hoefijzer. Streepduinen zijn restanten van paraboolduinen en ontstaan als de wind zo krachtig is dat uiteindelijk ook de kop van een paraboolduin verdwijnt. Een prachtig gebied om eens doorheen te fietsen.