Logo Fietsen123

Nieuws

Drentse Fiets 4Daagse vernieuwd en uitgebreid

donderdag 28 januari, 2010

De 45ste editie van de Drentse Fiets4Daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 juli. Het is volgens de organisatoren 'het gezelligste én een van de oudste en grootste fietsevenementen van Nederland'. Dit jaar zijn er twee nieuwe startplaatsen toegevoegd. 

Vernieuwde website

De website is sinds kort geheel vernieuwd. Er is gekozen voor een meer eigentijdse vormgeving, opgemaakt in de kleuren van de Fiets 4Daagse. Daarnaast is, dankzij een zoekfunctie, de informatie over alle startplaatsen, routes, overnachten, inschrijven, etc. beter te vinden. Wekelijks wordt op de website nieuwe informatie gepubliceerd.

De routes

Vanuit Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Diever, Norg en Dalen starten elke dag toerroutes van 30 tot 60 km. Ze leiden via de mooiste paden en wegen langs bekende en onbekende plekjes in Drenthe. Naast deze routes zijn er ook nog de KindActiefRoute, de CarrouselRoute, de ATB 4Daagse, de 80/100 km routes, het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen, de RollOnRoute voor mindervaliden en de GPS 4Daagse.

Twee nieuwe startplaatsen: Norg en Dalen

Voor veel deelnemers blijkt het interessant te zijn om te kunnen starten vanuit een kleinere startplaats in een landelijk gebied. Het grote voordeel hiervan is dat je vanaf de start vrijwel direct de natuur in fietst. Daarom heeft het bestuur besloten twee startplaatsen aan Fiets 4Daagse toe te voegen. Norg en Dalen spannen zich allebei geweldig in om de fietsers gastvrij te onthalen met vele gezellige activiteiten.

Men kan vanuit deze startplaatsen kiezen voor een route van 30 of 40 km en vanuit Dalen ook nog een route van 60 km. Een tot nu toe door de Fiets 4Daagse weinig bezocht gebied ligt nu open voor de fietsers: het beek- en esdorpenlandschap en het Leekster- en Paterswoldse meer in Noord-Drenthe, het gevangenisdorp Veenhuizen in het noorden en het vestingstadje Coevorden, het Vechtdal en het interessante grensgebied met Duitsland in het zuiden van Drenthe.

GPS 4Daagse

In 2010 start de GPS 4Daagse vanuit Dwingeloo in het zuidwesten van Drenthe. Voordeel van Dwingeloo is dat men in alle rust kan starten, z’n GPS-route vinden en onderweg kan aanhaken bij de gezelligheid van bekende Fiets 4Daagse-pauzeplaatsen als Ruinen, Uffelte en Diever. De ondernemers van Dwingeloo maken zich sterk voor een aangenaam verblijf in dit prachtige brinkdorp.

KinderActiefRoute (Hoogeveen en Diever)

De KindActiefRoutes zijn al jaren een begrip voor (groot)ouders en kinderen. Ze zijn meer dan fietsroutes alleen. Onderweg verzorgen organisaties als Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap, IVN, Waterschap Reest en Wieden, Wereldnatuurfonds, Veilig Verkeer Nederland en plaatselijke verenigingen samen allerlei activiteiten. Lekker knutselen, een (kinder)boerderij bezoeken, muziekinstrumentjes maken, sport en spel en vele andere.

CarrouselRoute

Met de CarrouselRoute ontdekt de fietser de verschillende landschappen van Drenthe. De start op de eerste dag is in Emmen. Daarna gaat het naar Hoogeveen en op de derde dag is Meppel het startpunt. De route op de slotdag satart vanuit Assen. Dat betekent een Fiets 4Daagse vol afwisseling!

Fiets 4Daagse Arrangement Lingen

Met een vierdaagse fietstrektocht het grensgebied Drenthe-Emsland ontdekken? Het kan met het Arrangement Lingen. Vanuit Emmen rijden de deelnemers de eerste dag naar het Duitse Lingen. De tweede en de derde dag zijn tochten uitgezet door het prachtige landschap rond Lingen. Op de laatste dag fietst men terug naar Emmen. Het arrangement wordt georganiseerd in samenwerking met Stadt Lingen. Inclusief bagage nabrengservice en drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt. Onder de deelnemers die zich vóór 1 mei aanmelden wordt een gratis deelname t.w.v. € 392,- voor twee personen verloot!

RollOnRoute

De RollOnRoute is een speciale route vanuit Hoogeveen voor mindervalide deelnemers met een rolstoel of scootmobiel. De routes over goed begaanbare wegen zijn 20 tot 25 km lang en zijn uitstekend bewegwijzerd. Bij de start en finish en onderweg zijn extra voorzieningen aanwezig, rolstoeltoegankelijke toiletten, een stalling voor scootmobielen en een oplaadpunt voor accu’s. De RollOnRoute wordt georganiseerd in samenwerking met De Noorderbrug.

Prijzen voor VroegBoekers

Wie zich vóór 1 maart aanmeldt maakt niet alleen gebruik van een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs, maar dingt ook mee naar een van de mooie prijzen, zoals een hotelarrangement van Drenthehotels, een sauna-arrangement bij de Veluwse Bron of een waardebon voor de klusbus van Icare en als hoofdprijs een Philips Sapcentrifuge, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Groene Land Achmea.

Links

Alles weten over de routes, de startplaatsen, tarieven, overnachtingsmogelijkheden, arrangementen, annuleringsvoorwaarden, enz.? Kijk dan op de website: www.fiets4daagse.nl. Op de site staat bovendien telkens de meest actuele informatie, zoals nieuws over activiteiten tijdens het evenement. Of neem contact op met het kantoor in Diever: tel. (0521) 59 41 30 (ma-do 09.00-14.00 uur), e-mail: info@fiets4daagse.nl* Actuele Fietsagenda met alle fietsvierdaagsen in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Wat vindt u? Bellen op de fiets moet verboden worden

Steeds vaker komt het voor dat bij ongelukken met fietsers een mobiele telefoon de oorzaak. Minister Schultz pleit dan ook voor een verbod op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het f…

Nieuws

Verbetering fietsknoopuntennetwerken Noord-Brabant

Routebureau Brabant werkt aan een verbeterd fietsenroutenetwerk in de provincie Noord-Brabant. Het netwerk bestaat al enige tijd en in de loop van de jaren is een hoop veranderd. Tijd dat d…

Nieuws

Wat weet u over het eigen risico? Test uzelf

Bijna een derde van de Nederlanders betaalt voor zorg waarvan hij niet wist dat dit onder het eigen risico viel, aldus onderzoeksbureau Markteffect. Hoe is het met uw kennis van het eigen r…

Nieuws

Fietsen langs oorlogsverleden

Nederland heeft in de jaren 1940-1945 veel te lijden gehad van de Tweede Wereldoorlog. En overal zijn hier nog sporen van te vinden: in het landschap, in musea, in de vele oorlogsmonumenten…

Nieuws

Onderzoekers pleiten voor verplichten fietshelm bij e-bikes

Gebruikers van een e-bike zijn na een ongeval vaak zwaarder gewond dan gewone fietsers. Dit blijkt uit een onderzoek dat door een aantal Groningse artsen is uitgevoerd onder 475 slachtoffer…