Logo Fietsen123

Nieuws

Doe ook mee met de Fietsgemeente 2024 verkiezing

Sunday 10 September, 2023

We mogen blij zijn met de uitgebreide fietsmogelijkheden in Nederland, maar toch kan het altijd nog beter. De Fietsgemeente 2024 verkiezing van de Fietsersbond geeft je de mogelijkheid om je stem als fietser te laten horen.

Het kan beter

Als fietser kom je onderweg van alles tegen. Een slecht wegdek, onoverzichtelijke kruisingen, ontbrekende wegwijzers of onveilige plekken om je fiets te stallen. Om dat te verbeteren, geeft de Fietsersbond je de kans om te vertellen wat je ervaringen zijn in jouw fietsgemeente. Het maakt daarbij niet uit of je op een racefiets, e-bike of bakfiets rijdt.

Fietsgemeente 2024

Bij deze verkiezing laat je via internet je mening horen over belangrijke fietsonderwerpen, zoals infrastructuur, voorzieningen en veiligheid. De Fietsersbond gebruikt de uitslag van de enquête om uit te zoeken in welke gemeenten nog wat verbeterd kan worden. De duizenden vrijwilligers van de organisatie gebruiken de informatie om bij gemeenten in heel Nederland de fietssituatie aan te kaarten. Je helpt zo dus als fietser ook je eigen fietservaringen te verbeteren door mee te doen aan de Fietsgemeente 2024 verkiezing.

Inmiddels hebben al heel wat fietsers meegedaan aan de enquête, maar des te meer zielen, des te beter het resultaat. Voor iedere gemeente zijn minstens 50 deelnemers nodig en bijvoorbeeld Eemnes, Landsmeer, Zandvoort en de Waddeneilanden hebben dat aantal nog niet bereikt.

Meedoen

Wil je graag meedoen aan de verkiezing, ga dan naar de website Fietsgemeente 2024: Wie doet mee? Ga naar beneden op de pagina en klik op de gele knop Vul de enquête hier in! Je kan meedoen tot en met 12 november 2023.

Bron: www.fietsersbond.nl