Logo Fietsen123

Nieuws

Diefstal e-bikes flink toegenomen

Monday 7 February, 2022

In de afgelopen twee jaar is het aantal e-bikediefstallen met maar liefst 75 procent gestegen. De e-bike is (mede dankzij de coronacrisis) een stuk populairder geworden bij de consument, maar dus ook bij de fietsendief.

De Stichting Aanpak Fiets en E-bikediefstal (SAFE) publiceert vandaag een onderzoek waaruit deze stijging blijkt. Vorig jaar deden 22.593 eigenaren aangifte van diefstal. Dat is 25 procent meer dan in 2020. Niet iedereen doet aangifte, dus het werkelijke aantal van gestolen fietsen ligt waarschijnlijk nog hoger. Volgens SAFE moet er nu echt meer prioriteit gaan naar het opsporen van fietsendieven.

Utrecht

Van de grote steden staat Utrecht bovenaan het lijstje, met 66 procent meer aangiftes dan vorig jaar. Rotterdam volgt met 44 procent, in Amsterdam en Den Haag is een toename van 10 procent.

Minder gewone fietsen

Het aantal aangiftes van gestolen fietsen is daarentegen afgenomen met 44 procent. Dat is niet vreemd, want e-bikes zijn nou eenmaal duurder en daarom meer in trek bij dieven. Er worden ook meer e-bikes verkocht dan gewone fietsen, waardoor de gemiddelde waarde al op 2200 euro per fiets ligt.

Diefstal melden

Is je e-bike of fiets gestolen? Je kunt altijd aangifte doen bij de politie. Kijk hier voor meer informatie over aangifte doen.

Bron: bd.nl, safenederland.nl


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Een paard imiteren met je fiets

Ken je Monty Python? Dan ken je vast ook de groep ridders die in zich The Holy Grail al huppelend verplaatsen terwijl met kokosnoten het geluid van galopperende paarden wordt geïmiteerd. Do…

Nieuws

Hoe zoek ik een fietsroute op Fietsen123?

Wij hebben meer dan 1000 routes op de website staan. Hoe vind je net die ene fietsroute die je wilt gaan fietsen? Wij leggen het uit in dit filmpje.

Nieuws

Daarom kun je fietsen niet verleren

Fietsen hoort bij de Nederlandse cultuur: je krijgt het met de paplepel ingegoten en leert het bijna nog eerder dan lopen. En net als lopen, kun je fietsen niet zomaar verleren. Of je nu ee…

Nieuws

Grote steden nemen de fietser serieus

In de stad is de fiets de beste remedie tegen verstikkende luchtvervuiling en eindeloos in de file staan. Ook de steden raken daar steeds meer van doordrongen, getuige de activiteiten die A…

Nieuws

Ervaring met de Trek T700+ elektrische fiets?

Heeft u een Trek T700+? Wij zijn erg benieuwd naar uw praktijkervaring met deze elektrische fiets. Lees de beoordelingen van anderen of plaats uw eigen beoordeling om anderen van dienst te …