Logo Fietsen123

Nieuws

Deze high tech e-bike helpt je navigeren met een trillend stuur

Wednesday 27 May, 2020

Het Franse e-bikemerk Angell heeft een nieuw type fiets bedacht: een e-bike met een ingebouwde trilnavigatie. Zo hoef je niet meer naar de route te kijken want de fiets geeft aan wanneer je af moet slaan.

Allerlei snufjes

De e-bike heeft naast de trilnavigatie een touchscreen met gps in het stuur, richtingaanwijzers, een anti-diefstalsysteem en een valdetectie. De fiets heeft geen ‘echte’ bagagedrager, op die plek zit de accu.

Touchscreen

Het touchscreen geeft informatie over het weer, de luchtkwaliteit, de accuduur, de snelheid, de route via gps en de rij- en ondersteuningsmodus.

Valdetectie

De ingebouwde valdetectie heeft sensoren die registeren wanneer je valt. Die informatie wordt doorgestuurd naar de app die vraagt of alles goed gaat. Gaat het niet goed, dan belt de app een (nood)nummer dat je zelf van tevoren kan instellen.

Anti-diefstal

De e-bike heeft een ingebouwd alarm en een elektronisch slot. Het alarm gaan dan ook af als de fiets niet via het elektrische slot wordt ontgrendeld. Daarnaast zit er een trackingsysteem in de fiets, zodat hij opgespoord kan worden als de fiets gestolen is.

Levering

We moeten nog even geduld hebben voor we deze fiets kunnen gebruiken. De levering van het herenmodel is aan het eind van de zomer en het damesmodel laat nog op zich wachten tot december 2020. De e-bike is nu al te reserveren voor €2690,-. Meer informatie over de fiets is de te vinden op de website van Angell (let op: deze website lijkt automatisch vertaald te zijn met Google vanuit het Frans).

Bron: RTL Nieuws.