Logo Fietsen123

Advertorial

Dé e-bike van het jaar 2019: de Sparta M8b!

woensdag 24 april, 2019

De Sparta M8b is begin dit jaar door een professionele vakjury verkozen tot e-bike van het jaar 2019. Recent won de Sparta M8b ook nog eens de AD-fietstest. In een uitgebreide test met maar liefst 438 testers werd deze e-bike opnieuw met de hoogste score beloond.

De AD-fietstest is een initiatief van het Algemeen Dagblad (AD) waarin deelnemers jaarlijks naar hartenlust e-bikes kunnen testen op een ruim opgezet parcours. De deelnemers geven de verschillende e-bikes vervolgens een cijfer. De Sparta M8b scoorde maar liefst een 8,2 in de test en is daarmee winnaar van de AD-fietstest 2019 in de categorie Sportieve E-bikes.

De oordelen varieerden volgens de AD-lezers van ‘mooi’ en ‘degelijk’, tot ‘comfortabel door breed zadel’ en ‘lekker instelbaar’. Een van de beste fietsen die ik getest heb vandaag’’, vertelt een fanatieke tester. Uiteraard zijn er ook altijd kritische noten: ‘net iets te duur voor mij’ en ‘prima voor in de stad, niet voor de langere afstanden’.

Op de Bike MOTION Benelux en de E-bike Xperience won de Sparta M8b al de award ‘E-bike van het Jaar’ en werd de fiets door een professionele vakjury beschreven als “een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking”.
Bij Sparta zijn ze natuurlijk apetrots op het feit dat er al twee keer een prijs in de wacht is gesleept. Het is voor het bedrijf altijd weer bijzonder als één van hun e-bikes zo goed scoort.

“We hebben deze fiets gemaakt met een doel. We wilden een e-bike maken die écht geschikt is voor elke Nederlander. Naar je werk, de winkel of lange toertochten in het weekend. De meeste mensen hebben liever niet 3 verschillende fietsen in de schuur. De M8b moest dus alles in zich hebben én dat heeft ie ook. Verder vonden we het belangrijk dat de fiets een luxe, moderne en tijdloze uitstraling heeft. Dat is ons ook gelukt, het frame is tot op het detail afgewerkt”, vertelt Marco Kalden, brand manager bij Sparta.

Of de M8b nog meer prijzen in de wacht gaat slepen, is de vraag, maar het kan niet anders dan dat hij in de andere gerenommeerde testen zeer goed uit de bus gaat komen.

Wil je alles weten over dé E-bike van het Jaar én de AD-fietstest winnaar? Lees alles over de Sparta M8b en bekijk de video!


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Eerste deel van 100 km fietssnelweg geopend in Duitsland

Het eerste stukje van een fietssnelweg in Duitsland is geopend. Dit eerste deel is 5 kilometer lang, maar de snelweg moet op vrij korte termijn 100 kilometer lang worden. Doelstelling is om…

Nieuws

Maximumsnelheid van 25 km/u op fietspaden?

Kenniscentrum Fietsberaad adviseert het ministerie van Infrastructuur en Milieu om op fietspaden een maximumsnelheid in te stellen van 25 kilometer per uur.  Aanleiding voor het advies…

Nieuws

Drie mooie internationale fietsroutes

De Alpe Adria Radweg in Oostenrijk en Italië is uitgeroepen tot de Fietsroute van het Jaar 2015. Ook genomineerd was de Tour de Manche in Frankrijk en Engeland. Een andere prachtige interna…

Nieuws

E-bike zorgt opnieuw voor omzetstijging in de fietsbranche

En wederom zorgt de e-bike voor mooie omzetcijfers in de fietsbranche. Nieuw is dat de e-bike nu zelfs goed is voor meer dan de helft van de totale omzet uit nieuwe fietsen: 57 procent maar…

Nieuws

EuroVelo lanceert nieuwe overzichtskaart

Het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo heeft onlangs een nieuwe overzichtskaart uitgebracht en dat is goed nieuws voor iedereen die van plan is Europa vanaf het fietszadel te ontdekken. E…