Logo Fietsen123

Nieuws

Choco Velo voor fietsende pendelaar

woensdag 28 februari, 2007

Fietsen naar je werk is gezond, voordelig voor de werkgever, goed voor de economie en voor het milieu. De Fietsersbond België laat niet na deze boodschap op velerlei wijze uit te dragen. Morgen met de actie: Choco Velo. In 17 gemeenten schenkt de bond warme chocolademelk aan fietsende pendelaars op weg naar hun werk. 17 gemeentenIn de volgende gemeenten worden de fietsende pendelaars door de plaatselijke afdeling van de bond verrast: Aarschot, Anderlecht, Antwerpen, Brugge, Brussel, Buggenhout, Deinze, Overijse, Edegem, Gent, Grimbergen, Hasselt, Kontich, Mechelen, Dilbeek, Sint-Niklaas, Sint-Truiden.

Warme choco het minstePatrick D'haese, algemeen direkeur van de Fietsersbond, zegt: "Het is een klein gebaar vanwege de Fietsersbond als dank aan de talrijke fietsers die dagelijks hun bijdrage leveren voor een gezond en duurzaam woon-werkverkeer. We proberen ook de niet-dagelijkse fietsers te motiveren om de fiets méér van stal te halen. Een warme choco is dan wel het minste dat eens een enkele keer mag worden opgeschonken".

Eén op de tienUit een eigen onderzoek onder 1.000 respondenten is de Fietserbond gebleken, dat één op de tien Vlamingen met de fiets naar het werk gaat. Maar als ze mochten kiezen, dan zouden acht op de tien werknemers de fiets gebruiken in het woon-werkverkeer. "Deze cijfers tonen aan dat het potentieel voor meer fietsgebruik groot is. Een aantal stimulerende maatregelen door de overheid en door de werkgevers, zoals een fietsvergoeding, zou het fietsgebruik verder kunnen opkrikken", aldus D'Haese.

66% korter dan 10 kmUit het onderzoek blijkt verder dat 66 procent van de woon-werkverplaatsingen korter is dan 10 km. "Perfect fietsbare afstanden", aldus D'Haese. Toch blijkt uit eerdere cijfers dat maar 6,4 procent van de Belgen en 10,1 procent van de Vlamingen de fiets gebruikt in het woon-werkverkeer.

Het WeerUit de Fietsersbond-enquête blijkt dat "het weer" de hoofdreden vormt om de fiets niet te nemen. D'Haese spreekt van een vooroordeel: "Volgens cijfers van het KMI regent het maar 6 procent van de tijd".


Gerelateerde artikelen

Nieuws

E-bike verzekeren en hoe?

Elektrische fietsen gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank, sterker nog, inmiddels is een op de drie nieuw verkochte fietsen een elektrische variant! Enkele jaren gelden was da…

Nieuws

De leukste manieren van fietsen

Fietsen is vooral gezond, maar ook heel erg leuk om te doen. Je komt gemakkelijk en milieuvriendelijk op allerlei plaatsen, maar dat je met fietsen nog veel meer kunt doen bewijzen ondersta…

Nieuws

Bert blogt: Rondom Zandvoort

Na alle depressies die het laatste kwartaal van 2017 voor de enthousiaste fietser behoorlijk hebben verpest, knalde gelukkig de barometer in het eerste weekend na de jaarwisseling naar bove…

Nieuws

Grote fietsenschoonmaak

40.000 fietswrakken in Amsterdam blokkeren het prachtige straatbeeld. Tijd voor een grote schoonmaak, aldus initiatiefnemer Gazelle. Ze zijn een doorn in het oog van veel Amsterdammers en …

Nieuws

Wat eet u tijdens een recreatieve fietstocht het liefst? Kies A, B, C of D

Wij zijn benieuwd, waarvoor stapt u het liefst even af voor een pauze onderweg? Laat het ons weten op Facebook of in een reactie hieronder. We zijn benieuwd!