Logo Fietsen123

Dossier: Fiets en Trein, Trein en Fiets

Chipmachinemaker ASML stapt op de e-bike

Sunday 16 June, 2024

High tech bedrijf ASML, de bekende Nederlandse machinemaker voor chips, kondigt een samenwerking aan met Drop Mobility, een innovatieve aanbieder van deelmobiliteitsoplossingen. Vanaf deze zomer gaat ASML gebruikmaken van campus e-bikes gefaciliteerd door Drop Mobility.

Het gaat om een mobiliteitsoplossing die gericht is op het beter verbinden van Eindhoven Centraal Station met de ASML-campus en een pendel tussen de diverse ASML-locaties in de Brainport regio. "We zijn heel blij om op deze vooruitstrevende en duurzame manier te kunnen samenwerken met een bedrijf als ASML", aldus Teun Verschuren, co-founder van Drop Mobility.

Duurzaam reizen stimuleren met deel e-bikes

ASML werkt continu aan het verbeteren van faciliteiten en services voor het toegankelijk houden van de campus en haar omgeving. Door het beschikbaar stellen van campus e-bikes stimuleert ASML haar medewerkers om duurzaam te reizen. Samen met Drop Mobility stelt ASML 1,000 e-bikes beschikbaar voor het laatste deel van de reis of voor het pendelen tussen ASML-locaties. “Mede dankzij de samenwerking met Drop verwachten wij een stap dichterbij te komen bij het behalen van onze mobiliteitsdoelstelling. We streven ernaar dat nog meer medewerkers reizen met het openbaar vervoer. De campus e-bikes maken het mogelijk om hun duurzame reis vanaf Eindhoven CS gemakkelijk voort te zetten naar een ASML-locatie in de Brainportregio”, aldus Pim de Weerd, Programma Manager Access & Mobility van ASML. De Weerd benadrukt de gezamenlijke ambitie om het aanbod van de deelfietsen nabij Eindhoven Centraal Station verder op te schalen. Dit zal de toegankelijkheid vergroten en het aanbod aantrekkelijker maken voor meer bedrijven in de regio Brainport.

Dockingstation vergrendeld en laadt e-bikes automatisch op

Het gekozen e-bike model van Drop Mobility is ontwikkeld als innovatieve deelfiets en wordt gecombineerd met een geavanceerd dockingstation, waardoor de voertuigen altijd automatisch worden vergrendeld en opgeladen. ASML-medewerkers kunnen door middel van een gebruiksvriendelijke app gemakkelijk gebruik maken van deze services.

Drop Mobility beheert en verdeelt e-bikes

Drop Mobility gaat zorgdragen voor de totale service met betrekking tot het beschikbaar stellen van de ruim 1.000 e-bikes om te reizen van en naar de verschillende locaties. De e-bikes zullen worden verdeeld over verschillende hubs in en rondom locaties aangewezen door ASML. Dagelijkse beoordelingen en herverdelingen van de e-bikes zullen worden uitgevoerd om een goede beschikbaarheid op alle locaties te waarborgen.

Meer informatie is te vinden op www.campusebike.com

Bron: nxt.agency