Logo Fietsen123

Nieuws

ANWB-bladen nemen deel aan Fiets en Wandelbeurs

Saturday 6 August, 2005

De ANWB-bladen 'Op Pad' en 'Toeractief' gaan in 2006 deelnemen aan de Fiets en Wandelbeurs, die op zaterdag 18 en zondag 19 februari in de Amsterdamse RAI wordt gehouden. Ze gaan zelf in 2006 géén evenement (mede) organiseren. De beurs 'Uit- en Actief' - in feite de voortzetting van de Op Pad Beurs - krijgt daarmee geen vervolg.

Het ANWB-blad Op Pad, het grootste Nederlandse buitensportblad, zal in 2006 deelnemen aan de Fiets en Wandelbeurs. Dit besluit heeft Op Pad schriftelijk medegedeeld aan alle standhouders van de voormalige Op Pad Beurs. Op Pad zal op de Fiets en Wandelbeurs niet alleen aanwezig zijn als standhouder, maar ook participeren in het programma van lezingen en workshops. De organisatoren van de Fiets en Wandelbeurs zijn uiterst verheugd over de stap van Op Pad. "Het buitensportblad Op Pad heeft een op de Nederlandse markt ongeëvenaarde, inhoudelijke kwaliteit en uitstraling. Dit is een waardevolle aanvulling van onze beurs. Een evenement waarbij het beleven van de vele facetten van het wandelen en het fietsen in een aangename omgeving centraal staat. Dit alles met een persoonlijke benadering," aldus de organisatie van de Fiets en Wandelbeurs.

Naast Op Pad zal ook het blad Toeractief, eveneens een uitgave van ANWB-Media, als standhouder deelnemen aan de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

De organisatie van de Fiets en Wandelbeurs is in handen van Holcus. In januari van dit jaar haalde Holcus de Fietsvakantiebeurs vanuit Nieuwegein naar Amsterdam. Nieuw was de combinatie met wandelen. Deze combinatie van fietsen en wandelen wordt nu duurzaam samengevoegd onder de naam Fiets en Wandelbeurs. Samenwerking met de FietsRAI werd onlangs - na lange onderhandelingen - door Holcus afgewezen, omdat de FietsRAI op dezelfde data een beurs met de MotorRAI organiseert. En dat past niet in het karakter van de Fiets en Wandelbeurs, aldus Holcus.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats in de hallen 9 en 10 van de RAI. In de aansluitende zalen en lounges van het RAI-Congrescentrum is het uitgebreide inhoudelijke programma met lezingen, workshops, 'fietsers informeren fietsers' en 'wandelaars informeren wandelaars'.

De deelname van de twee ANWB-media aan de Fiets en Wandelbeurs betekent in feite ook het einde van de Uit- en Actief Beurs, dat de opvolger was van de Op Pad Beurs. Het bleef daarmee een eenjarig, mislukt experiment. Deze beurs was een initiatief van de ANWB, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en VNU Exhibitions Europe in samenwerking met de FietsRAI en werd in Utrecht gehouden. De Uit- en Actief-beurs in Utrecht werd - bij zeer slecht weer - dit jaar door zo'n 15.000 bezoekers bezocht. Het bezoek aan de Fiets en Wandelbeurs verdubbelde en bedroeg dit jaar 7.832 betalende bezoekers.

Een overzicht van alle fietsbeurzen en andere fietsevenementen vindt u steeds in onze 'Actuele Fietsagenda': http://www.fietsen.123.nl/actuele%20fietsagenda.htm