Logo Fietsen123

Nieuws

7 fietsroutes door de bossen van Nederland

Thursday 10 June, 2021

In Nederland vind je prachtige natuurgebieden met bijzondere planten en dieren. Met deze zeven fietsroutes fiets je onder andere door of langs bossen, vijvers, duinen en vennen. Ook kun je hier een beetje historie in je opnemen zoals de hunebedden in Drenthe. Zeker met het lekkere weer is een fietstocht door bossen en langs het water heerlijk om een beetje af te koelen.

De Hollandse Biesbosch – 36 km, Zuid-Holland
De Biesbosch is een bijzonder gebied, het is namelijk het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ook beschikt het gebied over bijzondere flora en fauna. Denk aan de ooibossen en de bijzondere dieren zoals de bever. Met deze fietsroute kijk je je ogen uit!

Birkhoven, de Soester Duinen en het Baarnse Bos – 52 km, Utrecht
Tijdens deze fietsroute zie je veel veel afwisseling in het gebied. Birkhoven is een parkachtig bos wat gevormd wordt door loof- en naaldbomen terwijl de Soester Duinen bossen maar ook zandduinen heeft. Het Baarnse Bos wordt vooral gekenmerkt door haar vijver: de Grote Kom. Bij deze vijver kun je uitrusten en wat verkoeling opzoeken.

Archeologie en bossen rond Emmen – 68 km, Drenthe
Als je van historie én van bossen houdt, is dit de perfecte fietsroute. Je fietst door het bijzondere natuurgebied Erpermeer waar veel planten en dieren voorkomen. Ook kun je tijdens het fietsen verschillende herinneringen van de eerste bewoners terugvinden: er liggen diverse hunebedden en midden in het bos is de Galgenber, hier is zo’n 35.000 jaar geleden de hoofdman van het Sleenerzand begraven. Een veelzijdige fietsroute! Door de Brabantse Bossen – 55 km, Noord-Brabant Noord-Brabant heeft een aantal prachtige bossen die erg verschillend zijn. Tijdens deze route fiets je langs een loofbos, een dennenbos, water en een aantal kleine vennen. Dit is een mooi gebied om even helemaal tot rust te komen.

Door de Brabantse Bossen – 55 km, Noord-Brabant
Noord-Brabant heeft een aantal prachtige bossen die erg verschillend zijn. Tijdens deze route fiets je langs een loofbos, een dennenbos, water en een aantal kleine vennen. Dit is een mooi gebied om even helemaal tot rust te komen.

Een origineel moerasbos – 41 km, Gelderland
In Nationaal Landschap Winterswijk ligt het natuurreservaat Bekendelle, midden in het beekdal van de Boven-Slinge. Dit is een bescherm Natura 2000-gebied en bestaat uit een beek begeleidend loofbos met een grote diversiteit aan loofbomen en planten. Wat ook bijzonder is aan dit gebied: het is een van de weinig nog originele moerasbossen in Nederland! Het is het dus zeker waard om er eens doorheen te fietsen. Bekijk hier de volledige fietsroute.

De bossen van Peel en Maas – 53 km, Limburg
Tussen het dorp Panningen en de Maas ligt een bijzonder gebied met een rijke geschiedenis: de bossen van Peel en Maas. Het dorp Panningen staat bekend om de baksteenindustrie, hier vind je nog verschillende herinneringen aan zoals de Ringoven aan de Steenbakkersstraat. Dit was vroeger de steenfabriek. Buiten het dorp liggen uitgestrekte natuur- en bosgebieden zoals de Heldense Bossen en de Kesselse Bergen. Het grootste deel van dit gebied is een rustplaats voor vogels en andere diersoorten. Bekijk hier de volledige fietsroute!

De bossen van Zeewolde – 42 km, Flevoland
Hoewel Flevoland niet bekend staat om mooie bossen en natuur, kun je je toch eens laten verrassen. Deze fietsroute neemt je mee door de omgeving van Zeewolde waar je bossen, water en zelfs stukken heide tegenkomt. Fiets langs het Horsterwold: een van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland. Bekijk de fietsroute hier.