Logo Fietsen123

Nieuws

6 mooie fiets- en wandelroutes door Nederland

dinsdag 11 augustus, 2020

Gaat u dit jaar op vakantie in eigen land? Wij selecteerden 3 fietsroutes en 3 wandelroutes door een aantal prachtige stukken Nederlandse natuur.

Fietsroutes

Starten kan bij ieder knooppunt, de routes zijn rondjes en komen dus op dezelfde plek uit.

Over de Veluwe – 56 km

De Veluwe is een reliëfrijke streek, die voor een groot deel bestaat uit stuwwallen die tijdens de ijstijd in het Saalien gevormd zijn. Grote delen van de Veluwe zijn bebost, maar je komt er ook veel heide- en stuifzandgebieden voor. Let tijdens de fietstocht goed op: misschien zie je wel herten, vossen of wilde zwijnen.
Startpunt: Epe, Gelderland.

Bos, zand en heide bij Appelscha – 31 km

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen. In de buurt is ook een uitkijktoren te vinden, waar u een bijzonder uitzicht heeft en zich een beeld kunt vormen van de grootte van het gebied. U fietst verder en komt langs en door het Doldersumse Veld. Dit is een van de grootste heidevelden van Drenthe. Het stond op de lijst om ontgonnen te worden, maar zover is het gelukkig nooit gekomen. Startpunt: Appelscha, Friesland.

Het Veerse meer – 45 km

Het Veerse Meer is een populair watersportgebied, met name voor zeilers en windsurfers. Maar het meer heeft ook een bijzondere biodiversiteit; dit komt doordat er zout water vanuit de Oosterschelde wordt ingelaten. Het Veerse Meer is een van de weinige wateren in Nederland waar het Zuiderzeekrabbetje, de trompetkalkkokerworm en het palingbrood voorkomen. Startpunt: Kortgene, Zeeland.

Wandelroutes

Deze routes zijn te bekijken via Wandelzoekpagina, inclusief een uitgebreide routebeschrijving en downloadmogelijkheid voor gps.

Avontuurlijk Harderbos – 14 km

Een boswandeling met het Harderbos als startpunt. Daarna gaat de route verder door het Hans & Grietjebos, het Heksenbos en het Dwaalbos. U wandelt over een hangbrugje, knuppelpaden en met een trekvlot steekt u kleine moerassen over. Deze route start in Zeewolde, bij bushalte Harderhaven, Zeewolde Knardijk. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Kwade Hoek, de Enden en Oostduinen – 13 km

Een prachtige wandeling op Goeree-Overflakkee, door de Duinen van Goeree. Hier vindt u stuifduinen, slikken, schorren, brede stranden en bosjes. Een heerlijke tocht, zeker in de zomer. Vanaf Ouddorp gaat de route richting natuurgebied de Enden. Startpunt van deze route is Goedereede: parkeerterrein de Kwade Hoek, Oostdijkseweg 103, 3252 LM Goedereede. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Chaamse Bossen en Chaamse Beek – 18 km

Het eerste deel van de wandeling gaat door de stille Chaamse Bossen, om vervolgens over rand van bos en boerenland naar het beekdal van de Chaamse Beek te wandelen. Het laatste deel gaat door de beekdalgraslanden. Dit laatste deel kan na een flinke regenbui langere tijd nat zijn, dus houd daar rekening mee tijdens uw tocht. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Bron (wandelroutes): Wandelzoekpagina.


Gerelateerde artikelen

Blog

Bert blogt: Fietsen langs de Donau

De officiële Donauradweg loopt van Donaueschingen naar Boedapest en is één van de meest aansprekende fietsroutes in Europa. Bert en zijn vrouw maakten kennis met een fascinerend deel van Eu…

Nieuws

Speed pedelec in opkomst

De snelle elektrische fietsen – speed pedelecs – veroveren steeds meer het straatbeeld. De afgelopen twee jaar nam het aantal speed pedelecs toe met 62 procent. Dat blijkt uit cijfers van h…

Nieuws

De fietstrends van nu

Supersnelle fietsen met krachtige ondersteuning, betere fietspaden, niet hebben maar delen: de fietswereld staat nooit stil. Gele plaatjes Pas nog voorbij gezoefd door een fiets met …

Nieuws

Fietsers beoordelen Nederland met ruime voldoende

Nederland wordt door recreatieve fietsers beoordeeld met een ruime voldoende. In een onderzoek naar recreatief fietsen onder ruim 11.000 fietsers geven ondervraagden ons land een gemiddeld…

Nieuws

ANWB test: 18 fietsendragers voor e-bikes

De ANWB heeft 18 verschillende fietsendragers getest die speciaal ontwikkeld zijn voor e-bikes. De test is uitgevoerd op gebruiksgemak en functionaliteit, maar zonder rijtest. Voor e-bikes…