Logo Fietsen123

Nieuws

6 mooie fiets- en wandelroutes door Nederland

Tuesday 11 August, 2020

Gaat u dit jaar op vakantie in eigen land? Wij selecteerden 3 fietsroutes en 3 wandelroutes door een aantal prachtige stukken Nederlandse natuur.

Fietsroutes

Starten kan bij ieder knooppunt, de routes zijn rondjes en komen dus op dezelfde plek uit.

Over de Veluwe – 56 km

De Veluwe is een reliëfrijke streek, die voor een groot deel bestaat uit stuwwallen die tijdens de ijstijd in het Saalien gevormd zijn. Grote delen van de Veluwe zijn bebost, maar je komt er ook veel heide- en stuifzandgebieden voor. Let tijdens de fietstocht goed op: misschien zie je wel herten, vossen of wilde zwijnen.
Startpunt: Epe, Gelderland.

Bos, zand en heide bij Appelscha – 31 km

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen. In de buurt is ook een uitkijktoren te vinden, waar u een bijzonder uitzicht heeft en zich een beeld kunt vormen van de grootte van het gebied. U fietst verder en komt langs en door het Doldersumse Veld. Dit is een van de grootste heidevelden van Drenthe. Het stond op de lijst om ontgonnen te worden, maar zover is het gelukkig nooit gekomen. Startpunt: Appelscha, Friesland.

Het Veerse meer – 45 km

Het Veerse Meer is een populair watersportgebied, met name voor zeilers en windsurfers. Maar het meer heeft ook een bijzondere biodiversiteit; dit komt doordat er zout water vanuit de Oosterschelde wordt ingelaten. Het Veerse Meer is een van de weinige wateren in Nederland waar het Zuiderzeekrabbetje, de trompetkalkkokerworm en het palingbrood voorkomen. Startpunt: Kortgene, Zeeland.

Wandelroutes

Deze routes zijn te bekijken via Wandelzoekpagina, inclusief een uitgebreide routebeschrijving en downloadmogelijkheid voor gps.

Avontuurlijk Harderbos – 14 km

Een boswandeling met het Harderbos als startpunt. Daarna gaat de route verder door het Hans & Grietjebos, het Heksenbos en het Dwaalbos. U wandelt over een hangbrugje, knuppelpaden en met een trekvlot steekt u kleine moerassen over. Deze route start in Zeewolde, bij bushalte Harderhaven, Zeewolde Knardijk. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Kwade Hoek, de Enden en Oostduinen – 13 km

Een prachtige wandeling op Goeree-Overflakkee, door de Duinen van Goeree. Hier vindt u stuifduinen, slikken, schorren, brede stranden en bosjes. Een heerlijke tocht, zeker in de zomer. Vanaf Ouddorp gaat de route richting natuurgebied de Enden. Startpunt van deze route is Goedereede: parkeerterrein de Kwade Hoek, Oostdijkseweg 103, 3252 LM Goedereede. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Chaamse Bossen en Chaamse Beek – 18 km

Het eerste deel van de wandeling gaat door de stille Chaamse Bossen, om vervolgens over rand van bos en boerenland naar het beekdal van de Chaamse Beek te wandelen. Het laatste deel gaat door de beekdalgraslanden. Dit laatste deel kan na een flinke regenbui langere tijd nat zijn, dus houd daar rekening mee tijdens uw tocht. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Bron (wandelroutes): Wandelzoekpagina.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Nieuwe fietssnelweg Gouda-Rotterdam in 2023

Over een aantal jaar kun je snel op de fiets van Gouda naar Rotterdam over de F20, een snelfietsroute. De route loopt door zes gemeenten en zal naar verwachting voor 1 januari 2023 klaar zi…

Nieuws

Waar hoort de speed pedelec?

Per 1 juli 2017 moeten de speed pedelecs van het fietspad af en de rijbaan op. Met een topsnelheid van 45 kilometer per uur, zou je inderdaad kunnen stellen dat deze snelle elektrische fiet…

Nieuws

Drie brouwerijroutes

Nederland kent een groot aantal bijzondere brouwerijen waar al eeuwenlang bier gebrouwd wordt. We nemen je mee op drie brouwerijroutes. Veel fietsplezier! Groninger brouwerijen – 59 km I…

Nieuws

Ervaring met de Sparta Emotion C5 elektrische fiets?

Heeft u een Sparta Emotion C5? Wij zijn erg benieuwd naar uw praktijkervaring met deze elektrische fiets. Lees de beoordelingen van anderen of plaats uw eigen beoordeling om anderen van die…

Nieuws

Voorbereid met de auto op reis

Met de auto op reis betekent pure vrijheid. Toch kan zo’n reis nog aardig in de papieren lopen als u pech onderweg krijgt of tegen een fikse boete aanloopt. Veel narigheid voorkomt u met ee…