Logo Fietsen123

Nieuws

6 mooie fiets- en wandelroutes door Nederland

dinsdag 11 augustus, 2020

Gaat u dit jaar op vakantie in eigen land? Wij selecteerden 3 fietsroutes en 3 wandelroutes door een aantal prachtige stukken Nederlandse natuur.

Fietsroutes

Starten kan bij ieder knooppunt, de routes zijn rondjes en komen dus op dezelfde plek uit.

Over de Veluwe – 56 km

De Veluwe is een reliëfrijke streek, die voor een groot deel bestaat uit stuwwallen die tijdens de ijstijd in het Saalien gevormd zijn. Grote delen van de Veluwe zijn bebost, maar je komt er ook veel heide- en stuifzandgebieden voor. Let tijdens de fietstocht goed op: misschien zie je wel herten, vossen of wilde zwijnen.
Startpunt: Epe, Gelderland.

Bos, zand en heide bij Appelscha – 31 km

Het Aekingerzand is een uitgestrekt gebied met zandverstuivingen. In de buurt is ook een uitkijktoren te vinden, waar u een bijzonder uitzicht heeft en zich een beeld kunt vormen van de grootte van het gebied. U fietst verder en komt langs en door het Doldersumse Veld. Dit is een van de grootste heidevelden van Drenthe. Het stond op de lijst om ontgonnen te worden, maar zover is het gelukkig nooit gekomen. Startpunt: Appelscha, Friesland.

Het Veerse meer – 45 km

Het Veerse Meer is een populair watersportgebied, met name voor zeilers en windsurfers. Maar het meer heeft ook een bijzondere biodiversiteit; dit komt doordat er zout water vanuit de Oosterschelde wordt ingelaten. Het Veerse Meer is een van de weinige wateren in Nederland waar het Zuiderzeekrabbetje, de trompetkalkkokerworm en het palingbrood voorkomen. Startpunt: Kortgene, Zeeland.

Wandelroutes

Deze routes zijn te bekijken via Wandelzoekpagina, inclusief een uitgebreide routebeschrijving en downloadmogelijkheid voor gps.

Avontuurlijk Harderbos – 14 km

Een boswandeling met het Harderbos als startpunt. Daarna gaat de route verder door het Hans & Grietjebos, het Heksenbos en het Dwaalbos. U wandelt over een hangbrugje, knuppelpaden en met een trekvlot steekt u kleine moerassen over. Deze route start in Zeewolde, bij bushalte Harderhaven, Zeewolde Knardijk. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Kwade Hoek, de Enden en Oostduinen – 13 km

Een prachtige wandeling op Goeree-Overflakkee, door de Duinen van Goeree. Hier vindt u stuifduinen, slikken, schorren, brede stranden en bosjes. Een heerlijke tocht, zeker in de zomer. Vanaf Ouddorp gaat de route richting natuurgebied de Enden. Startpunt van deze route is Goedereede: parkeerterrein de Kwade Hoek, Oostdijkseweg 103, 3252 LM Goedereede. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Chaamse Bossen en Chaamse Beek – 18 km

Het eerste deel van de wandeling gaat door de stille Chaamse Bossen, om vervolgens over rand van bos en boerenland naar het beekdal van de Chaamse Beek te wandelen. Het laatste deel gaat door de beekdalgraslanden. Dit laatste deel kan na een flinke regenbui langere tijd nat zijn, dus houd daar rekening mee tijdens uw tocht. Kijk hier voor de volledige routebeschrijving van deze wandeling.

Bron (wandelroutes): Wandelzoekpagina.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Fietscomfort van invloed op routekeuze

Verkeersmodellen zijn samengesteld op basis van de aanname dat fietsers altijd de kortste route kiezen, maar deze aanname blijkt niet te kloppen. Royal HaskoningDHV deed hier in samenwerkin…

Nieuws

Leiden: monumentaal en inspirerend

Een deel van zijn bekendheid ontleent Leiden aan zijn universiteit: opgericht in 1575 en daarmee de oudste universiteit van Nederland. Maar Leiden heeft meer... Eigenlijk is de binnenstad v…

Nieuws

En de winnaar is...

Massaal was de deelname aan onze prijsvraag waarmee je een driedaags all-in arrangement bij een van de ruim 70 Fletcher Hotels kon winnen. Maar ja, er kon er maar een winnen... Drie dagen o…

Nieuws

Leuke en handige tips voor de e-bike

Een elektrische fiets is anders dan een ‘normale’ trapfiets. Hoe zorgt u er nou voor dat u het meeste uit uw e-bike en accu haalt? We geven een aantal tips. Pomp de banden hard op, om de me…

Nieuws

Santiago de Compostela: De apostel Jacobus

Liggen de stoffelijke resten van Jacobus wel of niet in Santiago? En wat hebben de Moren eigenlijk met het verhaal van Santiago de Compostela te maken? Een stukje geschiedenis over de patro…