Logo Fietsen123

Nieuws

6 leuke fietscadeaus

woensdag 11 november, 2020

De feestdagen komen langzaamaan in zicht. We bereiden ons voor op een andere tijd dan voorgaande jaren, maar het hoeft niet minder leuk te zijn. Met deze cadeautips met de fiets als thema - en zonder dat het daadwerkelijk een fiets is - komen we alvast in de stemming!

Een goede (en mooie) regenjas

Dit is misschien overbodig voor sommige fietsers, maar het blijft toch altijd een goed cadeau voor degene die hem nog niet heeft: een goede regenjas. Wanneer heb je een goede regenjas?

  • Kijk goed naar de waterdruk die de jas aankan. Hoe hoger dat getal is, hoe minder water er door de jas heen kan komen.
  • Daarnaast zijn bij goede jassen de naden getapet, aan de achterzijde van de jas. Hier zie je dan een plakrand.
  • En het is ook belangrijk dat de jas goed ademt. Niets is vervelender dan beschermt zijn tegen de regen maar wel nat worden van het zweet.

Boek: Het recht van de snelste

In ‘Het recht van de snelste’ van journalist Thalia Verkade en fietsprofessor Marco te Brömmelstroet draait het om één vraag: van wie is de straat? Er wordt gekeken naar de invloed van auto’s en fietsen op ons straatbeeld en hoe dit uiteindelijk ook bepaald hoe we met elkaar omgaan. Een mooie, toegankelijke uiteenzetting van de drukte op de Nederlandse wegen.

Een ander fietsboek kan natuurlijk ook!

Boek: Nijntje op de fiets

Voor de kleine fietsers (maar stiekem ook voor de grote fietsers) is er een uitgave van nijntje: ‘nijntje op de fiets’. In dit verhaal droomt nijntje van het maken van een mooie fietstocht, door de bossen en de heuvels en uiteindelijk naar tante trijn.

Fietskoekjes

Voor de fietsers die ook graag bakken: er zijn vormpjes voor fietskoekjes! Een leuke verrassing of een leuke middag samen bakken. Onder andere te verkrijgen via de Fietsersbond. Een lekker fietskoekjesrecept vind je hier.

Afbeelding: Fietsersbond.

Fietssokken

Hierbij kun je denken aan twee soorten sokken: sportsokken in de wielercategorie, gemaakt om in te sporten, of sokken met een fietsprint. Beide varianten zijn een leuk cadeau en zowel online als in de winkel te verkrijgen.

Een mooie bidon of waterfles

De meeste mensen fietsen hun lange tocht niet zonder een flesje water, of dat een bidon is of een plastic flesje. Wil je nou een leuke fles cadeau doen die ook nog een beetje goed voor het milieu is, dan zijn er heel veel mooie opties. Denk aan de Dopper (ook te personaliseren met een afbeelding of tekst op het witte deel van de dop) of een fles van Join The Pipe. Voor de mensen die de fles aan hun fiets willen bevestigen, zijn er bidonhouders. Let wel op of je hem kunt verstellen, want anders past niet iedere fles in de houder.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

2x ver weg: fietsroutes in Groningen en Zeeland

Het is voor veel mensen even rijden, maar Groningen en Zeeland zijn twee provincies waar je prachtig kunt fietsen. We hebben twee mooie routes voor je geselecteerd. Eddy Merckx Route - Zeel…

Nieuws

E-bike verzekeren en hoe?

Elektrische fietsen gaan nog steeds als warme broodjes over de toonbank, sterker nog, inmiddels is een op de drie nieuw verkochte fietsen een elektrische variant! Enkele jaren gelden was da…

Nieuws

Fietspad van gerecycled plastic

Als het aan de bedenkers Anne Koudstaal en Simon Jorritsma van KWS Infra ligt, trappen we onze kilometers straks weg over gerecycled plastic. Over twee jaar zou het innovatieve fietspad er …

Nieuws

Kom verder met je accu!

Verreweg de meeste vragen over de e-bike gaan over de accu en het bereik. Waarom haalt de een rustig tachtig kilometer op een accu terwijl de ander - met precies dezelfde fiets en accu - ni…

Nieuws

De mooiste bosroutes

De eikels vallen van de bomen en de (naderende) herfst zorgt voor een prachtig kleurenpalet tussen de bomen. Tijd voor een mooie fietstocht door de bossen. We zetten de mooiste bosroutes vo…