Logo Fietsen123

Nieuws

6 leuke fietscadeaus

Wednesday 11 November, 2020

De feestdagen komen langzaamaan in zicht. We bereiden ons voor op een andere tijd dan voorgaande jaren, maar het hoeft niet minder leuk te zijn. Met deze cadeautips met de fiets als thema - en zonder dat het daadwerkelijk een fiets is - komen we alvast in de stemming!

Een goede (en mooie) regenjas

Dit is misschien overbodig voor sommige fietsers, maar het blijft toch altijd een goed cadeau voor degene die hem nog niet heeft: een goede regenjas. Wanneer heb je een goede regenjas?

  • Kijk goed naar de waterdruk die de jas aankan. Hoe hoger dat getal is, hoe minder water er door de jas heen kan komen.
  • Daarnaast zijn bij goede jassen de naden getapet, aan de achterzijde van de jas. Hier zie je dan een plakrand.
  • En het is ook belangrijk dat de jas goed ademt. Niets is vervelender dan beschermt zijn tegen de regen maar wel nat worden van het zweet.

Boek: Het recht van de snelste

In ‘Het recht van de snelste’ van journalist Thalia Verkade en fietsprofessor Marco te Brömmelstroet draait het om één vraag: van wie is de straat? Er wordt gekeken naar de invloed van auto’s en fietsen op ons straatbeeld en hoe dit uiteindelijk ook bepaald hoe we met elkaar omgaan. Een mooie, toegankelijke uiteenzetting van de drukte op de Nederlandse wegen.

Een ander fietsboek kan natuurlijk ook!

Boek: Nijntje op de fiets

Voor de kleine fietsers (maar stiekem ook voor de grote fietsers) is er een uitgave van nijntje: ‘nijntje op de fiets’. In dit verhaal droomt nijntje van het maken van een mooie fietstocht, door de bossen en de heuvels en uiteindelijk naar tante trijn.

Fietskoekjes

Voor de fietsers die ook graag bakken: er zijn vormpjes voor fietskoekjes! Een leuke verrassing of een leuke middag samen bakken. Onder andere te verkrijgen via de Fietsersbond. Een lekker fietskoekjesrecept vind je hier.

Afbeelding: Fietsersbond.

Fietssokken

Hierbij kun je denken aan twee soorten sokken: sportsokken in de wielercategorie, gemaakt om in te sporten, of sokken met een fietsprint. Beide varianten zijn een leuk cadeau en zowel online als in de winkel te verkrijgen.

Een mooie bidon of waterfles

De meeste mensen fietsen hun lange tocht niet zonder een flesje water, of dat een bidon is of een plastic flesje. Wil je nou een leuke fles cadeau doen die ook nog een beetje goed voor het milieu is, dan zijn er heel veel mooie opties. Denk aan de Dopper (ook te personaliseren met een afbeelding of tekst op het witte deel van de dop) of een fles van Join The Pipe. Voor de mensen die de fles aan hun fiets willen bevestigen, zijn er bidonhouders. Let wel op of je hem kunt verstellen, want anders past niet iedere fles in de houder.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

De mooiste fietsroutes in Wallonië en de Ardennen

Fietsen in Wallonië en de Belgische Ardennen is genieten: van schilderachtige plaatsjes en idyllische landschappen tot de culinaire hoogstandjes waar België om bekendstaat. Deze zes routes …

Nieuws

Fietser filmt eigen overval met helmcamera (bekijk de beelden)

We klagen nog wel eens over de onveiligheid van fietspaden, maar in Zuid-Afrika komt daar zomaar een risico bij. In de onderstaande beelden wordt een fietser in de laatste kilometers van zi…

Nieuws

Veilig op de e-bike

Met de forse toename van het aantal e-bikes neemt ook het aantal ongevallen met e-bikes toe. Aan de hand van deze vragen stap je veilig en verantwoord op de e-bike. Is een e-bikecursus verp…

Fietstest

De beste e-bikes van 2018

Met de opening van het nieuwe fietsseizoen zijn natuurlijk ook de beste (elektrische) fietsen van het jaar getest. Het Algemeen Dagblad (AD) in samenwerking met Fietstest.nl, Telegraaf, de …

Nieuws

Fiets mag mee met Intercity Direct

Vanaf 2017 mogen reizigers hun fiets meenemen op de trajecten van de Intercity Direct. Dit was eerder niet toegestaan. Dat dit eerder niet toegestaan was, heeft te maken met het veiligheids…