Logo Fietsen123

Nieuws

6 leuke fietscadeaus

woensdag 11 november, 2020

De feestdagen komen langzaamaan in zicht. We bereiden ons voor op een andere tijd dan voorgaande jaren, maar het hoeft niet minder leuk te zijn. Met deze cadeautips met de fiets als thema - en zonder dat het daadwerkelijk een fiets is - komen we alvast in de stemming!

Een goede (en mooie) regenjas

Dit is misschien overbodig voor sommige fietsers, maar het blijft toch altijd een goed cadeau voor degene die hem nog niet heeft: een goede regenjas. Wanneer heb je een goede regenjas?

  • Kijk goed naar de waterdruk die de jas aankan. Hoe hoger dat getal is, hoe minder water er door de jas heen kan komen.
  • Daarnaast zijn bij goede jassen de naden getapet, aan de achterzijde van de jas. Hier zie je dan een plakrand.
  • En het is ook belangrijk dat de jas goed ademt. Niets is vervelender dan beschermt zijn tegen de regen maar wel nat worden van het zweet.

Boek: Het recht van de snelste

In ‘Het recht van de snelste’ van journalist Thalia Verkade en fietsprofessor Marco te Brömmelstroet draait het om één vraag: van wie is de straat? Er wordt gekeken naar de invloed van auto’s en fietsen op ons straatbeeld en hoe dit uiteindelijk ook bepaald hoe we met elkaar omgaan. Een mooie, toegankelijke uiteenzetting van de drukte op de Nederlandse wegen.

Een ander fietsboek kan natuurlijk ook!

Boek: Nijntje op de fiets

Voor de kleine fietsers (maar stiekem ook voor de grote fietsers) is er een uitgave van nijntje: ‘nijntje op de fiets’. In dit verhaal droomt nijntje van het maken van een mooie fietstocht, door de bossen en de heuvels en uiteindelijk naar tante trijn.

Fietskoekjes

Voor de fietsers die ook graag bakken: er zijn vormpjes voor fietskoekjes! Een leuke verrassing of een leuke middag samen bakken. Onder andere te verkrijgen via de Fietsersbond. Een lekker fietskoekjesrecept vind je hier.

Afbeelding: Fietsersbond.

Fietssokken

Hierbij kun je denken aan twee soorten sokken: sportsokken in de wielercategorie, gemaakt om in te sporten, of sokken met een fietsprint. Beide varianten zijn een leuk cadeau en zowel online als in de winkel te verkrijgen.

Een mooie bidon of waterfles

De meeste mensen fietsen hun lange tocht niet zonder een flesje water, of dat een bidon is of een plastic flesje. Wil je nou een leuke fles cadeau doen die ook nog een beetje goed voor het milieu is, dan zijn er heel veel mooie opties. Denk aan de Dopper (ook te personaliseren met een afbeelding of tekst op het witte deel van de dop) of een fles van Join The Pipe. Voor de mensen die de fles aan hun fiets willen bevestigen, zijn er bidonhouders. Let wel op of je hem kunt verstellen, want anders past niet iedere fles in de houder.


Gerelateerde artikelen

Blog

Bert blogt: Langs de Ringvaart

Ik las een maand geleden twee artikelen in de New York Times over de effecten van sportieve inspanning op de lichamelijke toestand van fietsers van boven de 50. De uitkomsten van de onderli…

Nieuws

Nieuwe accutechologie belooft 20 jaar levensduur en zeer snel opladen

De huidige e-bikeaccu's moeten vaak een aantal uren worden opgeladen voordat ze vol zijn en kunnen over het algemeen tot maximaal 1.000 keer worden opgeladen, of hebben een levensduur rond …

Nieuws

Wat vindt u? Bellen op de fiets moet verboden worden

Steeds vaker komt het voor dat bij ongelukken met fietsers een mobiele telefoon de oorzaak. Minister Schultz pleit dan ook voor een verbod op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het f…

Nieuws

Winnaars prijsvraag november bekend

Heeft u meegedaan met onze prijsvraag waarbij u 4x kans maakte op een Tenson Hurricane regenpak van Plutosport t.w.v. €89,95? Dan vindt u hier de uitslag! Wij feliciteren: Mevr. D Goosse…

Nieuws

5 tips om fietsendiefstal te voorkomen

Het afgelopen jaar zijn er 40% meer fietsen gestolen dan in 2018, blijkt uit cijfers van de ANWB. Nu het fietsseizoen in volle gang is en de fietsendieven extra actief zijn, staat je fiets …