Logo Fietsen123

Nieuws

5x heerlijke wandelroutes langs het water

donderdag 10 juni, 2021

Met het mooie en warme weer is het heerlijk om te wandelen en een beetje verkoeling op te zoeken langs het water. Nederland heeft prachtige parels als het gaat om natuurgebieden met meren, plassen en natuurlijk de zee. Waai lekker uit langs het strand van Castricum of ga helemaal op in de natuur terwijl je uitrust aan de Vinkeveense plassen. We hebben vijf bijzondere wandelroutes langs het water voor je op een rijtje gezet.

Waverveen en de Vinkeveense Plassen – 15 km, Utrecht
Vanuit de noordoostelijke hoek van de Polder Groot Mijdrecht, wandel je via het slingerende weggetje Botshol voorbij boerderij Winkelhorn, een mooi grasdijkje op. Hierna volgt een leuk uitstapje door het boerenland en kom je via overstapjes en loopplanken bij de Proostdijersluis. Hier kun je genieten van het uitzicht over de Vinkeveense Plassen. Voorbij de sluis maak je een doorsteek over legakkers tussen de verschillende plassen die je op de route tegenkomt. Deze wandeling is een bijzondere route tussen, langs en over het water.

Wandelen in bij Stevensweert – 15 km, Limburg
Vanuit Stevensweert voert deze wandeling je mee door het Maaslandschap. Tussen Ohé en Stevensweert had de Maas eeuwenlang twee rivierlopen, waardoor het leek alsof de twee dorpen op een soort eiland lagen. Inmiddels is de oostelijke loop verzand en kun je zien dat het landschap door grindwinning ontzettend is veranderd. Vandaag de dag zijn er verschillende plassen ontstaan en vormen deze een groot deel van het jaar een oase van groen. Na het Maaslandschap voert de route je via graspaden en -dijkjes langs jong ooibos. Dit is het leefgebied van bijzondere vogels als zaagbekken en brilduikers.

Wandelen door de Baaiduinen op Terschelling – 16 km, Friesland
Op de Waddeneilanden kun je heerlijke wandelingen maken en uitwaaien langs de kust. Met deze prachtige en soms avontuurlijke wandeling maak je kennis met de vele mooie facetten van Terschelling: vogelrijke polders, het fantastische uitzicht vanaf de hoge Waddenzeedijk, stille bos- en heidepaadjes, enorme duinvalleien, -formaties en -meertjes, maar ook het prachtige strand komt tijdens de wandeling aan bod. Met deze wandeling kan de echte natuurliefhebber zijn geluk niet op, en je zult volop genieten van de intense stiltes en natuurbeleving op het eiland. Het traject door het duingebied is behoorlijk avontuurlijk en daarom minder geschikt voor de wandelaar die liever gebaande paden en wegen bewandelt.

Wandelen in Gees – 17 km, Drenthe
Boswachterij Gees is perfect gebied voor een prachtige wandeling. Het eerste deel van de route voert je mee langs het beekdal van de meanderende Geeserstroom. Het naastgelegen natuurgebied wordt gekenmerkt door verschillende moerassen en bloemrijke graslanden. Hierna voert deze route je mee door boswachterij Gees met vennen, een pingoruïne, natte heidevelden en het Mekelermeer. De natuur in de boswachterij zorgt voor een idyllische ervaring tijdens de wandeling.

Over het strand van Castricum – 20 km, Noord-Holland
Deze wandeling bij Castricum is uitermate divers. Je wandelt van de binnenduinen naar de polder, dwars over naar het strand en daarna door het open Vogelduin en via de Leplaan naar het licht begroeide Geversduin. Het laatste deel is een heerlijke boswandeling over de Oude Schulpweg, met de beklimming van de Papenberg als finale. De rondwandeling start bij station Castricum en eindigt bij archeologisch Museum Huis van Hilde, echt een bezoekje waard.

Met de gedetailleerde kaart of wandelapp WandelZapp in de hand is de wandeling eenvoudig in te korten.

©Rutger Burger


Gerelateerde artikelen

Nieuws

E-bike zorgt opnieuw voor omzetstijging in de fietsbranche

En wederom zorgt de e-bike voor mooie omzetcijfers in de fietsbranche. Nieuw is dat de e-bike nu zelfs goed is voor meer dan de helft van de totale omzet uit nieuwe fietsen: 57 procent maar…

Nieuws

Waar hoort de speed pedelec?

Per 1 juli 2017 moeten de speed pedelecs van het fietspad af en de rijbaan op. Met een topsnelheid van 45 kilometer per uur, zou je inderdaad kunnen stellen dat deze snelle elektrische fiet…

Nieuws

Het 8Rlicht: een innovatie op het achterlicht.

Een achterlicht dat ook werkt als remlicht, alarm, fietsdetector en lichtkrant? '8Rlicht' is de uitkomst, een innovatie van studenten aan de Hogeschool Windesheim. Met dit achterlicht moet …

Nieuws

Fietsen naar Santiago de Compostela: De aankomst

Wie vanaf de Monte del Gozo, de ‘berg der vreugde’ de stad Santiago de Compostela ziet liggen, heeft alle reden om opgelucht te zijn: de wekenlange trektocht zit er bijna op. Even later doe…

Nieuws

Wat eet u tijdens een recreatieve fietstocht het liefst? Kies A, B, C of D

Wij zijn benieuwd, waarvoor stapt u het liefst even af voor een pauze onderweg? Laat het ons weten op Facebook of in een reactie hieronder. We zijn benieuwd!