Logo Fietsen123

Dossier

Fietsverzekeringen

Deze pagina bevat informatie over fietsverzekeringen. U vindt er een overzicht van de maatschappijen, die uw fiets willen verzekeren. U vindt er verder een link naar de meest actuele Test van fietsverzekeringen. En de mening van de Consumentenbond over het nut van een fietsverzekering. Bij de meeste fietswinkels kunt u ook een fietsverzekering afsluiten. Hierboven vindt een button naar fietswinkels in Nederland en België. U vindt tenslotte op deze pagina ook een mogelijkheid tot een korting van 10% op de fietsverzekering.

Overzicht van Fietsverzekeringsmaatschappijen:

 • ANWB
 • Bovemij
 • Callant Verzekeringen Fiets Omnium
 • Eco Fiets Verzekeringen
 • Enra Verzekeringen
 • Europeesche
 • Fiets Polis.com
 • London Fiets Uniek Verzekeringen
 • Orion Direct Fietsverzekering
 • Unigarant
 • Univé
 • Velosafe

Testen van fietsverzekeringen:

Nut van fietsverzekering:

De 'Geldgids' van de Consumentenbond heeft aandacht besteed aan het nut van een fietsverzekering. In haar novembernummer van 2003 schrijft 'het grootste blad over personal finance':

"Overweegt u een fietsverzekering? Een dure fiets betekent een hoge premie. Maar u woont in Den Haag en daarom acht u het risico van diefstal of schade hoog? Helaas onderkent ook de verzekeringsmaatschappij het risico en vraagt ze een hogere premie aan inwoners uit grote steden. Neem alleen een fietsverzekering als u de schade niet zelf kunt dragen, dus als u een dure fiets heeft die u niet wilt missen. De meeste mensen verzekeren hun fiets niet en gelijk hebben ze. U kunt het geld voor de premie ook op een spaarrekening zetten. Als er niets met uw fiets gebeurt, bent u ook geen geld kwijt. Sterker nog, uw spaartegoed neemt dankzij de rente juist toe'.

In 2008 heeft de Consumentenbond deze mening in iets andere bewoordingen herhaald.

Preventie van fietsdiefstal:

Rechtsbijstand:

Fietsers kunnen zich extra verzekeren voor rechtsbijstand, door middel van - wat soms ook genoemd wordt - een 'fietsverzekering'. Momenteel bestaan er in Vlaanderen drie organisaties waarbij zo'n rechtsbijstandverzekering kan afgesloten worden:

10% Korting op Fietsverzekering:

De lezers van onze Fietsnieuwsbrief en de bezoekers van onze website ontvangen een korting van 10% op een fietsverzekering bij de London Verzekeringen.

london fiets verzekering korting

Fietsverzekering - London Verzekeringen
De fietsverzekering van London Verzekeringen is één van de meest uitgebreide verzekeringen die er verkrijgbaar is. U heeft de keus uit de volgende twee dekkingen: Diefstal óf Diefstal + beschadiging. Indien u door een ongeval met de fiets schade heeft geleden, krijgt u gratis verhaalsrechtsbijstand door een erkend schaderegelingsbureau. Heeft u het AXA defender RL slot, dan krijgt u een aantrekkelijke extra korting. Deze kortingsaanbieding van 10% wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met de website Verzekeringen Online.

Premie berekenen en afsluiten
U kunt uw premie berekenen en uw fietsverzekering afsluiten via een speciale actie- en kortingspagina:
Klik hier voor deze fietsverzekering kortingspagina!